Woonhuis uit 1977


Project 
details

Projectomschrijving 

De herindeling van het woonhuis in Vleuten is af en opgeleverd. De verbouwing ging voorspoedig. Khani heeft het woonhuis precies verbouwd zoals we eerder in onze plannen beschreven. De bewoners zijn erg blij met de transformatie van de prachtige woning.

Keuken
De keuken is op maat gemaakt met matzwart gelakt bamboehout. Door kleine constructieve aanpassingen konden we de keukenkasten tegenover het kookeiland plaatsen. Een nieuwe tweede opening naar de woonkamer versterkt het ruimtelijk effect en de verbinding tussen de twee ruimtes.

De trap op
De nieuwe stalen trap staat op een andere plaats en leidt naar een nieuwe loopbrug met nieuwe balustrades. Ook is er een nieuwe trap naar de zolder geplaatst waar eerst een ladder stond. Door de verbinding met de vide ontstaat er een dynamische plek waar mensen bewegen.

1977 meets 2021
Er is gekozen voor een industriële stijl met warme elementen. Een gietvloer, gevlinderd beton, stalen deuren. Het oude metselwerk is volledig gestukt, zowel de vloer als de muren. De nieuwe dakramen gaan automatisch dicht als het gaat regenen. De zonnepanelen zijn toegepast op de vloerverwarming waardoor de woning energiezuinig is. Een goed voorbeeld van hoe een jaren zeventig woning opgetild is naar deze tijd.

Zitnissen
Een pareltje waar we trots op zijn: de zitnissen. Door Khani ontworpen en uitgevoerd. De reactie van de buren: waarom hebben wij dit ook niet? Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de zitnissen.

Project

Woonhuis uit 1977

Projectlocatie

Vleuten

Bijzonderheden

Woonhuis uit 1977

Jaar

2021

Bruto vloeroppervlak

310m2

Discipline

Architectuur, interieur, ruimtelijke object

Programma

Herindeling woonhuis

Type

Transformatie

Status

Gerealiseerd

Opdrachtgever

Particulier

Architect

Khani

Tekenaar

Khani

Fotografie

Pixor