Project 
details

Projectomschrijving 

Het OCC wordt het nieuwe culturele centrum in – en voor Den Haag. Het gebouw biedt straks huisvesting aan het Nederlandse Danstheater, Het Residentieorkest, Stichting Dans- en Muziekcentrum en het Koninklijk Conservatorium. De theaterzaal zal bestaan uit een regiocabine, een projectiecabine, uiteraard een podium, 26 mindervaliden, 912 oplopende zitplaatsen en ook nog een balkon met 368 oplopende zitplekken. Het interieur bestaat uit verticale elementen die de gehele theaterzaal met elkaar verbindt. De elementen zorgen voornamelijk voor een geschikte akoestiek binnen de theaterzaal.

Alle toegangen, geluidinstallaties, en lichtprojecties zijn geïntegreerd in de verticale elementen. Ook de plafondplaten zorgen voor de juiste akoestiek en vormen een eenheid met de verticale wanden. De balustrade van het balkon strekt zich uit in de wanden en wordt op een architectonische wijze met de verticale elementen verbonden. Op deze manier is het balkon niet alleen een onderdeel van de theaterzaal, maar wordt alles als één geheel ervaren.

Project

OCC AMARE

Projectlocatie

Spuikwartier, Den haag

Bijzonderheden

Theaterzaal als autonoom object in het gebouw

Jaar

2015

Bruto vloeroppervlak

2500m2

Discipline

Architectuur & interieur

Programma

Cultuur, vrije tijd & onderwijs

Type

Nieuwbouw

Status

In uitvoering

Opdrachtgever

NOAHH

Architect

NOAHH

Project architect

Khani (Theaterzaal)

Tekenaar

Khani (Theaterzaal)

Visualisatie

NOAHH

Maquette

NOAHH

Fotografie

NOAHH

Tekst

NOAHH