Project 
details

Projectomschrijving 

Zitnissen
Voor een jaren zeventig woning in Vleuten zijn deze stoere zitnissen gerealiseerd. Er is gekozen voor teakhout om een warm contrast te creëren ten opzichte van de industriële materialen in de keuken. Door het gras helemaal naar het raam door te trekken lopen binnen en buiten zo in elkaar over. De glazen pui schuif je aan de zijkant open – in de kast. Via een afstapje loop je de tuin in. Het afstapje is ook meteen een onderdeel van de stepping stones op het gras.

Opbergruimte
De kozijnen zijn in de kleur antraciet geverfd. De zitnissen hebben een lade om makkelijk spullen in op te bergen. De vakken zijn zijwaarts in de nis geplaatst. Zo blijft de aanblik vanuit de woonkamer rustig. In de nis is het extra gezellig aangekleed met planten, boeken en fotolijstjes. De planten versterken de band tussen binnen en buiten.

Zweven en wegdromen
Een mooi architectonisch detail is dat de zitnissen zijn opgetild door de plint aan de onderkant verder naar achteren te plaatsen. Hierdoor lijken de nissen net iets boven de grond te zweven. Een plek om heerlijk bij weg te dromen.

Project

Zitnissen

Projectlocatie

Vleuten

Bijzonderheden

Zitnissen als een meubelstuk in de woonkamer

Jaar

2021

Bruto vloeroppervlak

22m2

Discipline

Architectuur, interieur, ruimtelijke object & installatie

Programma

Multifunctionele venster

Type

Transformatie

Status

Gerealiseerd

Opdrachtgever

Particulier

Architect

Khani

Project architect

Khani

Tekenaar

Khani

Visualisatie

Khani

Presentatie

Khani

Fotografie

Pixor