Project 
details

Projectomschrijving 
Gelaagdheid 

Dit nieuw ontworpen tinyhouse zit vernuftig in elkaar. Op de begane grond zijn de keuken, de badkamer, het toilet en de openhaard opgenomen in de wanden zodat er genoeg woonruimte overblijft. 

Ontspan op de eerste verdieping in de bibliotheek met een heerlijke zitnis om ongestoord een boek te lezen. De boekenkast loopt over in een vide met een weids uitzicht op de natuur.

Op de tweede verdieping is de slaapkamer met een lekker bed. Daartegenover is een werkplek dat dient als balustrade. Buiten het gebouw loopt vanaf de begane grond een trap die tegen het tinyhouse lijkt aangeplakt. In de trappenwand zit een rond raam om naar buiten te kijken, waar het licht als een lamp doorheen schijnt.

Klein & duurzaam

De prachtige architectuur van het tinyhouse wordt duurzaam vervaardig van hout. De zonnepanelen op het dak kunnen niet ontbreken. Het dak loopt schuin af naar achteren waar plantenbakken het water opvangen en filteren. Het grijze water kan worden gebruikt voor het toilet of de afwas. 

Alles aan deze kleine woning richt zich op de natuur, duurzaamheid en comfort. Een tinyhouse misschien, maar met de look en feel van een moderne villa. 

Prijs op aanvraag.

Project

Tinyhouse

Projectlocatie

Nederland

Bijzonderheden

Meer wonen op minder vierkante meters

Jaar

2021

Bruto vloeroppervlak

60m2

Discipline

Architectuur, interieur & ruimtelijke object

Programma

Tiny house

Type

Nieuwbouw

Status

Ontwerp

Opdrachtgever

Particulier

Architect

Khani

Project architect

Khani

Project architect

Christa Ruiter

Tekenaar

Khani

Visualisatie

Khani

Presentatie

Khani

Fotografie

Khani