Eetkamer in de tuin


Project 
details

Projectomschrijving 

Voor veel mensen is de keuken de belangrijkste plek in huis. Het moet er sfeervol en ruimtelijk zijn.. De eetkamer van dit woonhuis in Vleuten is nu opgenomen in de keuken, op een onoverzichtelijke manier. De keuken is daardoor klein en hokkerig. De wens van de bewoners is om een eetkamer te bouwen die in de tuin terechtkomt. 

Door middel van een glazen gang loop je in de nieuwe situatie letterlijk door de tuin van de keuken naar de eetkamer. Het casco van de uitbouw wordt vervaardigd van beton. De buitengevel wordt bekleed met zwart gebrand hout. Een mooi contrast met de witte woning.

Een kast voor het servies wordt opgenomen in de wand. De openhaard wordt in de muur geplaatst. Zowel van binnen als van buiten kan er bij het haardvuur worden gezeten. Via een schuifraam stap je de tuin in. De ideale interactie tussen binnen en buiten.

Project

Eetkamer in de tuin

Projectlocatie

De Meern

Bijzonderheden

Een met de natuur

Jaar

2021

Bruto vloeroppervlak

33m2

Discipline

Architectuur & interieur

Programma

Eet & tuinkamer met een openhaard

Type

Nieuwbouw

Status

In uitvoering

Opdrachtgever

Particulier

Architect

Khani

Project architect

Khani

Tekenaar

Khani

Visualisatie

Khani

Presentatie

Khani

Fotografie

Khani