Atoomweg 100


Project
details

Projectomschrijving 

Het ontwerp bestaat uit een centraal atrium met daarin een trap die alle bouwlagen met elkaar verbindt. Op deze manier wordt beweging gestimuleerd en ontstaan er verschillende ontmoetingsplekken. Het gebouw heeft dubbele gevelsystemen waarin duurzame energie wordt opgewekt. Aan de oost zuidzijde heeft het pand een Wellsun-gevel die als een filter werkt en zonne-energie omzet in gebouwenergie. Aan de zuid westzijde biedt het gevelsysteem ruimte om groente en fruit te kweken. De bezoeker loopt als het ware door de kas het gebouw in.

Project

Atoomweg 100

Projectlocatie

Atoomweg 100, Utrecht

Bijzonderheden

100% Re-used materials
100% Re-used energy
100% Re-used green

Jaar

2019

Bruto vloeroppervlak

14.300m2

Discipline

Architectuur & interieur

Programma

Kantoorgebouw

Type

Transformatie

Status

Visie & ontwerp

Opdrachtgever

MONK architecten

Architect

MONK architecten

Project architect

Khani

Tekenaar

Khani

Visualisatie

Khani

Presentatie

Khani

Fotografie

Khani

Tekst

Khani